huisparfums

Huisparfums is een veel gebruikte term voor manieren om een prettige geur in huis te krijgen, hier vallen alle vormen van geurverspreiders onder die op een manier een geur kunnen verspreiden.

Huisparfums

Inhoudsopgave

Lampe Berger geurstokjes

Wat doet geur met je?

Heeft een vleugje vanille je ooit teruggevoerd naar je kindertijd? Pept de geur van pepermunt je meteen op? Dan heb je de kracht van geur ervaren.

Geur kan de stemming beïnvloeden omdat de bulbus olfactorius, het deel van de hersenen dat geuren detecteert, zich in het limbisch systeem bevindt, zegt Erika Shumate, CEO en mede-oprichter van het geurmerk Pinrose. Het limbisch systeem is ook waar emoties en herinneringen leven. “Geuren sturen directe berichten van de bulbus olfactorius naar de emotie- en geheugendelen van de hersenen”, legt ze uit. “Dat is de reden waarom wanneer je een geur ruikt, deze je direct kan terugbrengen naar een vroegere tijd in je leven.

Met dezelfde intensiteit kunnen bepaalde geuren je meer energie geven of je kalmeren.” Dus hoe benut je de sterke emotionele kracht van geur? Lees verder om de verschillende geurverspreiders te ontdekken die je kunt gebruiken om geuren door je hele huis te verspreiden.

Wat zijn huisparfums?

Zoals in de introductie al kort aangegeven is de term huisparfums een overkoepelende benaming voor veel verschillende soorten van geurverspreiders. Iedere soort heeft een eigen benaming, maar worden soms ook onder de algemene term huisparfums gebruikt.

Voor huisparfums geldt een beschrijving dat het neer komt op iets dat een geur verspreidt dat je thuis kunt gebruiken. Waar je aan moet denken? Veelgebruikte manieren om geur in huis te krijgen zijn geurstokjes, geurbranders, aroma diffusers, maar ook geurkaarsen of wax melts.

Hieronder zullen een aantal manieren aan bod komen.

Hoe je geur in huis kunt gebruiken?

Als het gaat om het toevoegen van geur aan je huis, branden de meeste mensen liever een geurkaars. Geurkaarsen zijn verreweg het populairst omdat ze niet alleen een mooie geur afgeven, maar ook voor sfeer zorgen met hun warme gloed en artistieke potjes.

Omdat ze een beetje onderhoud vergen, zijn kaarsen het beste voor kamers waar je veel tijd doorbrengt, zoals woonkamers of je keuken. Als je de geurkaars goed onderhoud dan zal deze schoon en consistent branden.

Bekijk hier een gebruiksaanwijzing voor het branden van kaarsen!

Een vlamloze manier van geurverspreiding in huis is om de huisparfums te gebruiken zoals die van de geurolie in een aroma diffuser. Deze Aroma Diffusers maken gebruik van (etherische) geurolie, die werken als luchtbevochtigers, voegen geur toe aan de ruimte.
Het voordeel van deze manier van geurverspreiding is dat je er zelf een geursterkte aan kunt meegeven. Door er simpel meer of minder geurolie aan het water toe te voegen. De aroma diffusers hebben stroom nodig, het nadeel is dat bij veel modellen ze dus altijd in de buurt van een stopcontact moeten komen te staan.

Een andere vlamloze optie voor een prettige geur in verschillende ruimtes in huis, zoals badkamers, entrees en wasruimtes zijn geurstokjes.

In tegenstelling tot hun stekker tegenhangers, hebben geurstokjes geen stopcontact nodig. Zijn makkelijk in gebruik, je zet ze neer en hoeft er eigenlijk niet veel aan te doen. Enige dat je misschien in het begin hebt is proberen hoeveel stokjes je moet gebruiken voor de prettigste hoeveelheid geur.

Aan te raden merken zijn de geurstokjes van Maison Berger, de Cereria Molla 1899 geurstokjes of de geurstokjes van Millefiori Milano.

De Lampe Berger geurbrander is wel de meest veelzijdige manier van parfumverspreiding. De basis van de Lampe Berger brander is zuiveren, reinigen en parfumeren. Dit systeem doet het allemaal.

Met geuren zit het uitstekend, want je gebruikt de beste Franse parfumgeuren die speciaal voor de berger lamp worden gemaakt. Indien gewenst kun je de sterkte van de geuren ook matigen door er een neutrale vloeistof aan toe te voegen. Gevolg is dat de geuren minder aanwezig zullen zijn.

Lees hier meer over hoe je de Lampe Berger brander gebruikt.

lampe berger huisparfum

De geur winkel

Plezant
Nieuwstraat 27
5111 CV Baarle-Nassau

www.plezantbaarle.nl