Sisällä Interieur & Gifts - Amberblokjes voor jezelf of als cadeautje

Amberblokjes voor die betoverende geur in je interieur

Amberblokjes - info

Wat zijn amberblokjes?

Amberblokjes zijn geurblokjes waarin geen alcohol verwerkt is. Oorspronkelijk werden de blokjes gebruikt als parfumblokje, met name in Islamitische landen. Je wrijft het amberblokje bijvoorbeeld op je pols of in je nek, waarna de kruidige ambergeur je huid heerlijk parfumeert. Tegenwoordig worden de amberblokjes vooral als huisparfum gebruikt.

Waar worden amberblokjes van gemaakt?

Echte amber (ook wel ambergrijs genoemd) is een kostbaar product. Het is een wasachtige substantie die uit de darmen van potvissen gehaald wordt. Amber is één van de meest geliefde stoffen in de parfumindustrie. De naam is afgeleid van het Arabische ‘anbar’. Omdat echte amber zeer zeldzaam en duur is, is men op zoek gegaan naar alternatieven om toch de heerlijke ambergeur te kunnen evenaren. De combinatie van etherische olie, muskus amber, vanaline en rozenpoeder zorgt voor een fantastische geur die zowel voor mannen als vrouwen geschikt is.

Kun je amberblokjes zelf maken?

Amberblokjes zijn vrijwel niet zelf te maken. Je zou de juiste ingrediënten in de juiste verhoudingen moeten gebruiken én de juiste materialen moeten hebben om de ingrediënten te mengen en in blokjes te gieten. Het is dus veel praktischer om de blokjes gewoon in de winkel te kopen. Wat je natuurlijk wel kan doen is waxmelts maken van bestaande amberblokjes. Dit doe je door een stukje van het amberblokje te smelten en dit te mengen met was voor waxmelts.

Waar kun je amberblokjes voor gebruiken?

Je kunt amberblokjes in vrijwel elke ruimte van je huis als huisparfum gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je woonkamer, auto, badkamer, toilet, slaapkamer, kledingkast en dergelijke. Hieronder een aantal tips wat je allemaal kunt doen met amberblokjes:

 • In je kledingkast
  Hang een geurblokjes in een zakje tussen je kleding of leg het op een schaaltje (let op: de was kan vlekken geven op je kleding)
 • Op een schaaltje
  Leg één twee amberblokjes op een mooi schaaltje in de ruimte waarvan je wil dat die lekker gaat ruiken
 • In een was/geurbrander
  Breek of snij een klein stukje van een amberblokje en leg dit in een was/geurbrander. Heerlijk!
 • Als lichaamsparfum
  Wrijf het blokje over je huid, dat geeft heel lang een lekkere parfumgeur af
 • In je stofzuiger
  Zuig wat van het schaafsel op met de stofzuiger. Het zal een heerlijke geur verspreiden tijdens het stofzuigen.

Welke geuren amberblokjes zijn er?

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende geuren amberblokjes verkrijgbaar. Onderstaand een lijst met de bekendste geuren, maar regelmatig komen er nog nieuwe geuren bij. Bij Sisällä interieur & gifts vind je de allerlekkerste geuren zowel in de webshop als in de winkel in Anna Paulowna.

Original Secrets Zahra
Invicto Coral Blush Cinnamon
Bloom Alpha Eucalyptus
White Musk Black Musk Fresh Cotton
Oriental Jasmine Violet
Cool Aqua Green Tea Sky
Satin Sunshine Gentle Grey
Velvet Black Wood Midnight
Eternally Vanilla Musk Oudh
Gold Blossom Sweet Pink Amber Rose
Fresh Flower Orange Amber Fruit

Hoe lang geuren amberblokjes?

Hoelang amberblokjes blijven geuren hangt van verschillende factoren af, hier is dan ook geen éénduidig antwoord op te geven. De blokjes zijn onbeperkt houdbaar maar na verloop van tijd wen je aan de geur en verliest de buitenkant iets van de sterkste geur. Schraap er dan een beetje vanaf dan leeft de geur weer helemaal op. Tip: Gooi dat schaafsel niet weg! Dit kun je namelijk heerlijk in de stofzuigerzak gebruiken, of in een was/geurbrandertje smelten.

Hoe lang de geurblokjes en het schaafsel blijven ruiken is ook afhankelijk van de grootte van de ruimte, temperatuur, luchtvochtigheid, tocht, enzovoort.

Contactgegevens Sisällä

Sisällä interieur & gifts
Grote Noord 116
1621 KL  Hoorn (NH)

Website: https://www.sisalla.nl
E-mail: info@sisalla.nl